Momo stratil nervy a bol diskvalifikovaný, Flexking opäť ukončoval pred limitom.

Ako dopadol zatiaľ najväčší turnaj Fight Night Challenge?

Dlhé, často napínavé trojkolové bitky, zvraty aj ohlásenie prekvapivých nových zápasov. To všetko ponúkol už piaty, doposiaľ najväčší a najdrahší turnaj organizácie Fight Night Challenge (FNC), známej najmä pre zápasy hudobníkov a influencerov. Konal sa v bratislavskej Tipos Aréne. Akcia sa tam nakoniec presunula pre veľký záujem ľudí.

Tisíce divákov prišli podporiť svojich favoritov či možno idoly a vytvorili parádnu atmosféru, čím boxerov namotivovali k ešte lepším výkonom. V ringu to viackrát poriadne vrelo a nevraživosť medzi súpermi bolo cítiť pri každom pohľade a aj údere.

Bohužiaľ, diváci nakoniec nevideli jediný ženský zápas z celej karty medzi Priscillou Versluis a Terezou Kosecovou. Priscilla nečakane zrušila zápas len deň pred turnajom, vraj pre zdravotné problémy. Na poslednú chvíľu sa však organizátorom podarilo vybaviť náhradný zápas Roba Pukača a Róberta Kokyho.

Hlavy z ocele

Turnaj sa odštartoval duelom influencera Astrálneho potápača s hercom zo seriálu Pán profesor Jurajom Kočim. Ukázali slušný box, pričom výrazne dominoval po celý čas druhý menovaný, a tak to ani bodoví rozhodcovia po troch kolách nemali pri výbere víťaza príliš ťažké. Raper Rytmus, ktorý ohlasoval výsledok, sa však pomýlil (alebo len chcel zažartovať) a povedal, že vyhral Astrálny potápač, no krátko nato sa opravil.

Druhý zápas večera priniesol úplne inú úroveň, keďže do ringu prišli profi boxeri Jozef Koller a Filip Hačko. Už od prvých sekúnd ukázali, že si neplánujú nič darovať. Hoci prvé kolo vyhral jasne tvrdým tlakom Hačko, jeho súper dokázal otočiť priebeh zápasu. Koller prefíkane využil Hačkovu únavu, udal tempo a vďaka vyššej kadencii signifikantných úderov napokon zvíťazil.

Ďalší páni v ringu Erik Tlkanec a Robert Rácz predviedli ešte lepší výkon. Miestami to vyzeralo, akoby mali hlavy z ocele. Nikto v hale nechápal, ako môžu po všetkých „bombách“ ešte stále stáť, napriek tomu vydržali odboxovať všetky tri náročné kolá plné ostrých pästných prestreliek. Jasne však bolo vidno, že tvrdším aj presnejším boxerom bol Rácz.

Strýco Filip odmietol Sulíka

Na FNC 5 sa mal predstaviť aj kontroverzný influencer Filip „Fiki“ Sulík, pre zranenie prsta však musel zo zápasu s moderátorom „Strýcom“ Filipom Tóthom odstúpiť. Nahradil ho chlapík, ktorý má so Sulíkom tiež „beef“, Miroslav Vlček. Napriek tomu, že nastúpil veľkolepo do ringu aj s maskotom a so spievajúcim Reném Randym, popravde skoro nič nepredviedol a kondične nevládal už v prvom kole.

I keď sa v tomto súboji nedalo príliš hovoriť o technickom boxe, minimálne známy gastroinfluencer predviedol úctyhodný výkon. Napokon vyhral na body. Súperovi nekompromisne rozbil nos. Do ringu nastúpil po oznámení víťaza Sulík a vyzval víťaza. Ten ho však prekvapivo odmietol, a tak sa pozornosť presunula k Vlčkovi, ktorý sa, naopak, prihlásil o slovo, a tak by sme jeho spoločný duel s „Fikim“ mali vidieť na ďalšom turnaji FNC.

„Neviem, čo s ním budem v ringu robiť, lebo dnes to bola tragédia,“ rypol si do budúceho súpera Sulík a dodal, že jeho výkon bol otrasný. Vlček však kontroval, vraj sa naňho pripraví oveľa lepšie, pretože tentoraz mal len dva týždne na tréning. Po tomto zápase prišiel opäť iný level boxu, keďže si medzi povrazy prišli zmerať sily profizápasníci Matej Király a Alexander Cverna, pričom úspešnejší bol prvý menovaný.

V emotívnom prejave po skončení zápasu povedal, že pred pár rokmi v Tipos Aréne (vtedajšom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu) predával v bufete občerstvenie a vravel si, aké super by mohlo byť raz na takom mieste zápasiť. Bol preto o to viac vďačný za príležitosť ukázať sa na takom veľkom podujatí.

Barón opäť ako porazený

Následne sme mohli vidieť duel medzi dvoma ťažkými váhami Jánom Murcinom a Michalom Mošpanom, pripomínal však skôr besnú „krčmovú bitku“ dvoch agresorov, ktorí by sa najradšej zabili. Vzhľadom na veľký tlak robustného „farmára“ a knockdown rozhodcovia pri výsledku príliš neváhali. 

Viac-menej jasný koniec po troch kolách mal aj ďalší zápas Pukača a Kokyho. Známy bratislavský MMA fajter prezývaný „Diamantový čávo“ si výhru takticky pekne postrážil. Diváci boli zvedaví, ako dopadne vo svojom druhom boxerskom zápase „farmár Barón“. Stál v ringu proti výrazne staršiemu a zároveň o 15 centimetrov nižšiemu Martinovi „Pagymu“ Sedlákovi.

Aj keď fyzické „predispozície“ hrali v prospech Baróna, nevedel ich využiť a pracovať so vzdialenosťou. Napokon sa vyšťavil a po tvrdých ranách do brucha či na rebrá zostal akoby paralyzovaný. Skrýval sa v kryte a utekal pred protivníkom, až pokým to rozhodca predčasne neukončil. Išlo o vôbec prvý koniec pred limitom na tomto turnaji.

Prekvapivý koniec, zápas večera aj sebavedomý Flexking

O zábavu sa podľa očakávaní neskôr postarali Pali Hari s Fučom. Koniec súboja však viacerých prekvapil, keďže síce väčšina divákov videla vyhrať Hariho (komik mal často veľký problém trafiť protivníka a miestami to vyzeralo, akoby šiel „na autopilota“), rozhodcovia to dali Fučovi. Rapera a thajboxera Hariho to poriadne rozhorčilo a v pozápasovom rozhovore navrhol organizácii, aby ich do budúcna radšej vymenili. 

O vrchol večera a krásny športový výkon sa postarali raper ErikTresor a komik Bergino. Ten nastúpil do ringu s červenou parochňou, ktorú rád využíva vo svojich zábavných videách. Keď ju však zložil, nahodil sústredený pohľad a snažil sa raperovi čo najlepšie kontrovať. Ukázal skúsenosti aj srdce. Boxeri ponúkli parádne výmeny, no tempo udával viac predsa len Tresor, preto aj zaslúžene vyhral.

Potom prišla najočakávanejšia a najvyhrotenejšia bitka Adama Štrbu s Frayerom Flexkingom. Raper išiel do ringu ako favorit a doručil, čo sľuboval. Dominoval a redaktora Markízy ukončil ešte pred limitom. I keď Štrba ukázal sympatický výkon (viackrát Flexkinga nepríjemne trafil), bolo vidno, že raper je už na inej úrovni. Paradoxne ho po vyhlásení výsledku publikum vypískalo. Opäť totiž pripomenul, že na zápas s Tresorom (už dlho si ležia v žalúdku) sa ešte necíti.

Momovi ušli nervy 

Po prevažne dlhých trojkolových bitkách si diváci určite priali rýchly knokaut, no nedostali ho. Hlavný zápas večera medzi Momom a Marcelom Hossom sa začal veľmi ostrými prestrelkami. Veterán zo zámorskej NHL rapera riadne potrápil. Podarilo sa mu ho v prvom kole šikanovať tvrdými ranami v rohu ringu, Momo sa však vždy ľahko otriasol a zniesol aj tvrdé „bomby“ na spánok.

V druhom kole dokonca dokázal vyrovnať sily a uchmatol si body na svoju stranu, preto muselo rozhodnúť až tretie kolo. V ňom už pracovali emócie, keďže Momovi ušli nervy, dal Hossovi úder vtedy, keď nemal, keď to súper nečakal, plus vypľul chránič jeho smerom, čím si v hale asi nikoho nezískal. Následne bol diskvalifikovaný.

V úplnom závere si však so súperom podal ruku, ospravedlnil sa za nešportové správanie a prijal porážku. V každom prípade ukázal pekný výkon, nebojácnosť a srdce bojovníka. Bohužiaľ, nezvládol záver a stálo ho to celý zápas, keďže možno by mu to nakoniec rozhodcovia predsa len boli dali.

Plačková aj Pimpinočka na ďalšom turnaji?

A aké novinky sme sa ako diváci na FNC 5 dozvedeli? Moderátorka v zákulisnom štúdiu Jasmina Alagič vyspovedala medzi zápasmi napríklad Zuzanu Plačkovú a pýtala sa jej aj na prípadný boxerský zápas v organizácii.

Plačková v závere nakoniec priznala, že by možno šla do FNC za správnu sumu, ktorú vraj organizátori zatiaľ nenašetrili. Jej súperkou by však musela byť priamo Alagič, prezradila Plačková s úsmevom. Jej kolegyňa na moderátorskej stoličke na to nijako nereagovala. Ďalšou potenciálnou účastníčkou najbližšieho turnaja FNC je ešte Virgínia Buberníková z reality šou Ruža pre nevestu. Potvrdila to na 99,99 %.

V závere akcie si organizátori pripravili ešte dve prekvapenia. Prvým bolo oznámenie ďalšieho ženského duelu medzi dvoma kontroverznými influencerkami. Prvou je Pimpinočka (Ema Ferusová známa pre kauzu s Borisom Kollárom – údajne ju poslal na interrupciu) a druhou Lenočkatt. Obe si posledné dni skáču do vlasov a posielajú uštipačné odkazy na sociálnych sieťach.

Tentoraz si dali staredown priamo v ringu a uzavreli dokonca odvážnu dohodu navrhnutú Lenočkou. V prípade, že prehrá, zaplatí Ferusovej nájom a zoženie rodinné starožitné brnenie za desiatky tisíc eur. Ak však prehrá Pimpinočka, bude sa vraj musieť verejne ospravedlniť Borisovi Kollárovi za údajné klamstvá.

Druhé prekvapenie bolo predstavenie nového songu od spolumajiteľa organizácie Patrika „Rytmusa“ Vrbovského. Rapuje v ňom o Fight Night Challenge a ponúka k nemu aj atmosférický videoklip. Organizátori prezradili, že ďalší turnaj je naplánovaný na 6. apríla 2024. 

Zdroj: https://refresher.sk/149629-Momo-stratil-nervy-a-bol-diskvalifikovany-Flexking-opat-ukoncoval-pred-limitom-Pobije-sa-coskoro-aj-Plackova-Report-z-FNC-5#gallery-1

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *