Obrovské emócie zápasníkov i mnohých slávnych osobností: Attila na FABRIQu fandil ako o dušu

Organizácia FABRIQ MMA zorganizovala v sobotu večer (20. januára) už svoj štvrtý turnaj, pričom podujatie hostila mestská športová hala v Nitre. Fanúšikovia mohli počas galavečera sledovať 11 zaujímavých zápasov, ktoré vyvrcholili hlavným duelom českého bojovníka Mareka Bartla a Angličana Taya Odunja.

FABRIQ odštartoval rok 2024 vo veľkom štýle. Na sobotňajšom podujatí mali diváci o zábavu postarané takmer na šesť hodín. Zápasovú kartu v úvode otvorili štyri zápasy amatérov, ktorí predviedli skvelé bojové schopnosti. Neskôr prišla na rad hlavná časť večera- a to šesť profesionálnych súbojov podľa pravidiel MMA a jeden v postoji podľa pravidiel Underground. Fanúšikovia počas večera videli až šesť ukončení pred časovým limitom. Svojim obľúbencom fandili naplno, čím pre nich vytvorili skvelú atmosféru. V hľadisku nechýbalo ani viacero slávnych osobností, predovšetkým zo sveta bojových športov ako Attila Végh, Samuel Krištofič či Ľudovít Klein.

Hlavný zápas

Galavečer sprevádzali obrovské emócie zápasníkov, pričom celý turnaj vyvrcholil hlavným duelom medzi českým bojovníkom Marekom Bartlom a Angličanom Tayom Odunjom. Prvý menovaný napokon odišiel z klietky ako zdolaný, avšak za svoj výkon sa hanbiť rozhodne nemusí. Na svojej strane mal plne naplnenú halu, ktorá ho hlučne hnala vpred. Mnohí už takmer oslavovali, keď Bartl v prvom kole sľubne nasadil súperovi páku na ruku, avšak Odunjo sa z problémovej situácie nakoniec vyslobodil. Zvyšok zápasu už bol viac v réžií reprezentanta Anglicka, ktorý po napínavých troch kolách zvíťazil nad na body.

„Môj gameplan zlyhal. Nedostal som sa do zápasu. Samozrejme, nechcem sa vyhovárať, je to iba moja chyba. Techniky, ktoré mi vychádzali som nevedel dotiahnuť do konca a v tom bola podstata môjho problému. Cítil som, že mám arm bar v 1. kole dobre chytený a veril som, že to môžem utiahnuť. Nevyšlo to a zatavil som sa pri tom. V 2. kole ma dobre trafil na spodok, čím mi zobral dych. Väčšina súboja sa odohrávala na zemi, pretože som sa nevedel dostať späť na nohy. Jednoducho mi odišla kondička a už to išlo dolu vodou,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii Marek Bartl.

Zápas večera uchmatli amatéri

O azda najväčšiu šou sa postarali Erik Dang so Samirom Smaalim. Tí v hlavnom zápase amatérskej časti karty predviedli húževnatý výkon plný poriadnej akcie. Obaja borci si nič nedarovali a tak duel rozhodli až bodoví rozhodcovia, ktorí napokon triumf jednohlasne pridelili Dangovi. Smaali aj Dang v klietke nechali srdce, čoho taktiež dôkazom boli ich obrovské emócie po súboji. To, pravdepodobne fanúšikov presvedčilo, aby zvolili práve tento duel za najatraktívnejší zápas večera, vďaka čomu si obaja odniesli z Nitry finančnú odmenu vo výške tisíc eur.

Zverencom Spartakus Fight Gymu sa veľmi nedarilo

Trnavský klub, ktorý má pod taktovkou Attila Végh mal na podujatí široké zastúpenie, keď sa do klietky postavilo až sedem bojovníkov. Fanúšikom Spartakusu však veľkú radosť nespravili, keďže iba jeden z nich dokázal zvíťaziť. Ten vyvolený bol Ján Švagerko, ktorý nastúpil v úplne prvom zápase večera proti Viktorovi Kováčovi. Švagerko si so súperom poradil nasadenou submisiou (armbar), ktorú Kováč v druhom kole odklepal.

Ďalšie podujatie mieri na juh

Najbližšou zastávkou organizácie budú Nové Zámky. Vedenie FABRIQu tam naplánovalo turnaj na 15. júna. V závere úspešného galavečera v Nitre oznámili i hlavnú tvár turnaja s poradovým číslom 5. Bude ňou ostrieľaný bojovník so skúsenosťami z našej najznámejšej organizácie Oktagon MMA František Fodor, ktorý tak predvedie svoj zápasnícky kumšt v rodnom meste.

Zdroj: https://sport24.pluska.sk/ostatne/obrovske-emocie-zapasnikov-mnohych-slavnych-osobnosti-attila-fabriqu-fandil-ako-dusu

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *